Składniki: (foremka o średnicy 24 cm) 150 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła 50 g migdałów (opcjonalnie) 400 g masy krówkowej (kajmak) 3 - 4 banany 2 łyżki soku z limonki 300 ml śmietany 30% (schłodzić) 250 g serka mascarpone 2 - 3 łyżki cukru pudru 100 g czekolady deserowej z 50% kakao lub naturalne kakao Jak zrobić ciasto banoffee pie? Ciasto jest przyjemnie kremowe i jeśli nie przesadzimy z warstwą karmelu, wcale nie jest tak bardzo słodkie, jakby się mogło wydawać. Zachęcam do spróbowania, ciasto najlepiej smakuje po schłodzeniu w dniu zrobienia i nie nadaje się do długiego przechowywania, góra do następnego dnia, gdyż banany tracą wygląd i smak.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kuchcikgotuje.pl/2017/10/banoffee-pie-bez-pieczenia.html