Składniki: 300 g śledzi matiasów 3 cebule 90 g przecieru pomidorowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego łyżeczka cukru 3 łyżki octu winnego 1/2 szklanki oleju rzepakowego + 2 łyżki szczypta pieprzu i/lub chilli - Matiasy namoczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 3 godziny. Następnie delikatnie wymieszać ze śledziami lub ułożyć warstwami na przemian w misce lub słoiku. Zeszklić na patelni na 2 łyżkach oleju. - Zamknąć szczelnie i wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin, żeby smaki się przegryzły. Wymieszać i poddusić całość na małym ogniu przez około 2 minuty.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/12/sledzie-po-kaszubsku.html