SEREK RICOTTA: według USDA Nutrient Database, ¼ filiżanki serka ricotta to około 80 kalorii, a także 150 mg wapnia; FASOLA BIAŁA : według USDA Nutrient Database ½ filiżanki białej fasoli to około 110 kalorii, 60mg wapnia, a także potas ( około 380 mg potasu ) i magnez. Przepis na Dip z Fasolą, Serkiem Ricotta i Awokado ½ filiżanki białej fasoli z puszki 2 pełne łyżki ricotta sera ( odtłuszczonego) 1 awokado 3 łyżki soku z cytryny W food procesorze miksujemy: awokado, z serkiem ricotta, fasolą, sokiem z cytryny, solą, pieprze, pieprz cayenne (lub też innym odpowiednikiem ); 2. Dodajmey dowolny olej lub też odrobinę wody – miksujemy. 3.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/01/10/delikatny-dip-z-biala-fasola-serkiem-ricotta-i-awokado/