Sałatka "pod wódeczkę"

Ewa
Sałatki
19.10.2017 8:08
Sałatka "pod wódeczkę"

czarnych oliwek 1 mały słoik marynowanych pieczarek 5-6 korniszonów kilka suszonych pomidorów 3/4 małego słoiczka czosnku marynowanego z ziołami 75 g płatków migdałowych 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano Sos: 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej musztardy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 100 ml oliwy 1/2 łyżeczki soli pieprz Czosnek przeciskamy przez praskę do garnuszka lub słoiczka. W sumie nie wiem co Wam o tej sałatce napisać, bowiem prawie w ogóle jej nie skosztowałam. ;) 200 g sera feta 1 kulka mozzarelli xl 1 szkl. Oliwki, jeśli kupiliśmy w całości, kroimy na plasterki. Suszone pomidory oraz pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Mozzarellę osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Generalnie mix składników jest tutaj dość specyficzny – trzeba lubić i pomidory suszone i czosnek marynowany i czarne oliwki i fetę;) Udostępnij Zapisz Skuszona nazwą, postanowiłam przygotować taką sałatkę na imieniny mojego Taty:) Cienkim strumieniem wlewamy oliwę i dalej mieszamy aż do uzyskania sosu o gładkiej, jednolitej konsystencji. Posypujemy roztartymi w dłoniach ziołami – bazylią i oregano.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/10/19/salatka-pod-wodeczke/