Drukuj Sałatka z dynią i quinoa 2-3 porcje Składniki 80 g quinoa 6 plastrów dyni o grubości 2 cm pół szklanki mrożonego groszku 5 suszonych pomidorów 100 g roszponki 2 garście posiekanych orzechów włoskich płatki parmezanu 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz oliwa z suszonych pomidorów 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie Pieczenie dyni: Piekarnik nagrzej do 180 st. C - grzanie góra dół, z termoobiegiem. Z pieczonej dyni robię różne dania, np. zupę z dyni – moje sprawdzone przepisy na zupę krem z dyni to: Z dyni robię też różne ciasta i desery. Moje ulubione przepisy na desery z dyni to: Moja sałatka z dynią i quinoa nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. łyżki oliwy z suszonych pomidorów wymieszaj z sokiem z cytryny, zmiażdżonym i upieczonym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Dynię przekrój na 4 części, a następnie na plastry grubości 2-3 cm – im grubsze plastry tym dłużej będziesz piec dynię. 3.5.3251 Pumpkin and Quinoa Salad 2-3 servings 80 g quinoa 6 slices of pumpkin (2 cm thick) 1/2 glass of frozen peas Ostatnio na blogu były sałatki z figami, to teraz sałatka z dynią i quinoa. Raz na roszponce, raz na rukoli, a raz na sałacie lodowej jako bazie. cloves of garlic provence herbs, salt, pepper olive oil from dried tomatoes 1 tablespoon of lemon juice Pumpkin Baking: Heat oven to 180 degrees Celsius – heating up down, with hot air. Place the pumpkin slices on a plate lined with baking paper. Quinoa wymieszaj z groszkiem, suszonymi pomidorami i sosem z oliwy. Piecz ok. 20-25 minut- w zależności od grubości plastrów – zaglądnij po 15 minutach sprawdzając czy dynia się nie przypala. Dynię rozłóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą i ewentualnie posyp przyprawami. 5 dried tomatoes 100 g Lamb’s lettuce 2 handfuls of chopped walnuts parmesan flakes 2 Plastry dyni rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Korzystam także z dobrodziejstw sezonu i często pojawia się u mnie dynia oraz figi.