Precle z orzechami 200 g orzechów włoskich 300 g mąki (typ 1050) szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g twarogu 6 łyżek oleju 1-2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek płynnego miodu 8 łyżek słodkiej śmietany (pominęłam) Dziś prezentuję wam kolejny przepis z książki Wielkie gotowanie na ulicy czereśniowej - precle z orzechami. Pozostałe orzechy przekładam do garnka i dodaję miód (jeśli ktoś chcę dać śmietanę, to teraz razem z miodem). Drobno zielone mieszam z mąkę, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://straszniesmaczne.blogspot.com/2017/10/precle-z-orzechami.html