Bułeczki dyniowe z pomarańczą 3 szkl mąki pszennej 5 łyżek cukru 50 g masła 25 g świeżych drożdży 1/4 dyni (około szkl puree) 1/2 szkl mleka 1 jajko szczypta soli 1 pomarańcza Drożdże rozpuszczam w ciepłym mleku i odstawiam na 10 minut. Dynię kroję w kostkę, wrzucam do rondelka, wlewam 1/4 szkl wody i gotuję pod przykryciem, aż będzie miękka. Na wysypaną mąką stolnicę przekładam wyrośnięte ciasto, formuję wałek i kroję go na części. Z każdej formuję kulkę, którą układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaję obraną ze skórki i błon, pokrojoną w kotkę pomarańczę. Piękne, pachnące, mięciutkie w środku, lekko słodkie... Piekę w 180 st C, około 15-20 minut. z kubkiem kawy, kakao...