Kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami

Magdalena
Desery
17.10.2017 16:01
Kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami

Kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami Apetitki Składniki: - około 79 g dobrej jakości białej czekolady z kokosem* - 3 łyżki śmietanki 30% - 4 łyżki sera na sernik (z wiaderka) - 2 mniejsze garście krakersów – u mnie Apetitki - 3-4 liofilizowane maliny i listki świeżej mięty * jeśli takiej nie macie do deseru można użyć białej czekolady i dodać drobnych wiórek kokosowych Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem łamiemy czekoladę, dodajemy śmietankę i na małym ogniu mieszamy aż czekolada się stopi i ładnie połączy ze śmietanką. Serniczek wkładamy na 10 minut do lodówki, po tym czasie warto go zostawić jeszcze na chwilę w cieple nabierze wtedy lżejsze konsystencji. Na pyszną kawę (tym przepisem podzielę się już niedługo 😉 ) lub w najróżniejszych ciastach, ciasteczkach i deserach. Na dno pucharka wkruszamy garść słonych krakersów, nakładamy naszą serową masę, na wierzch skruszamy resztę krakersów. Zostały po nich już tylko… słodkie okruszki 😉 i pyszne przepisy, którymi co jakiś czas będę Was kusić 😉 Dziś zapraszam Was na pyszny kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami. Podajemy z pokruszonymi w dłoniach liofilizowanymi malinami (ich lekko kwaskowaty smak doskonale przełamuje słodycz deseru) i listkami świeżej mięty. Odstawiamy na chwilę, po czym dodajemy ser – łyżka po łyżce szybko mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/kokosowy-serniczek-z-biala-czekolada-i-krakersami/