Składniki: - 9-10 pieczarek - 500 ml gorącego bulionu - 1 pietruszka korzeń (ugotowana, może być z rosołu) - kawałek selera (u mnie pół grubszego plastra, ugotowany może być z rosołu) - pieprz do smaku - około 2 łyżek masła (u mnie klarowane) - 1 łyżka mąki - 1 czubata łyżka sera smażonego z kminkiem Sertop Przygotowanie: Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na łyżce masła doprawiając pod koniec pieprzem. Nie robimy tego wcześniej ponieważ ser smażony z kminkiem nadaje naszej zupie naprawdę intensywnego smaku. Moimi ulubionymi zupami są grzybowe, czy to z leśnych grzybów czy z pieczarek. Taka zupa krem dla mnie musi być zawsze wyrazista w smaku, nie może być mdła. Dolewamy pół szklanki szklanki buliony, mieszamy i całość stopniowo dolewamy do garnka z resztą składników (mieszamy). Zupa krem grzybowy z serem smażonym nadaje się od razu do jedzenia. Zdejmujemy naszą zupę z ognia i blendujemy ją na krem. Gotujemy jeszcze chwile i dodajemy czubatą łyżkę sera smażonego z kminkiem. Dzisiejszą wersje zupy wzbogaciłam o pyszny ser smażony z kminkiem. Teraz sięgam po nie najczęściej w chłodne dni, gdy potrzebuję czego sytego, co od razu mnie rozgrzeje.