Syrniki czyli rosyjskie placki twarogowe

Bernadeta

Desery

15.10.2017 18:09

Syrniki czyli rosyjskie placki twarogowe

Syrniki - rosyjskie twarogowe placuszki 500 g twarogu białego sera, u mnie chudy 2 łyżki cukru 2 jajka szczypta soli ok. 150 g mąki pszennej cukier do posypania olej do smażenia Ser włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem. Z masy uformować kule, następnie na blacie z mąką z kuli zrobić wałek, który podzielić na niewielkie porcje. To pyszne danie robi się bardzo szybko, bo wystarczy 20 minut i mamy pyszne, słodkie danie dla naszych dzieci na śniadanie, deser lub kolacje. Placuszki smażyć na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju. Syrniki to smażone placuszki z mąki, sera białego i jajek. Jako dziecko jadłam bardzo często takie placuszki robione przez babcie i nie wiedziałam, że są to właśnie syrniki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2015/10/syrniki-rosyjskie-twarogowe-placuszki.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta