Indyjska zupa Dahl

Katarzyna
Zupy
13.10.2017 13:02
Indyjska zupa Dahl

Składniki: szklanka czerwonej soczewicy 200 ml mleka kokosowego 300 g passaty pomidorowej 2 szklanki wody cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka garam masali 1/2 łyżeczki chilli sok z 1/2 limonki sól, pieprz świeża kolendra oliwa - Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem na oliwie w garnku, w którym będzie gotowała się zupa. Sycąca orientalna zupa z czerwonej soczewicy i mleka kokosowego. - Dodać garam masalę, kurkumę, kumin, imbir, chilli i sok z limonki. Jest pikantna, dzięki czemu idealnie rozgrzewa w chłodne dni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wyzwaniakuchenne.blogspot.com/2014/09/indyjska-zupa-dahl.html