Jajko zapiekane w bułce

Katarzyna
Śniadania
12.10.2017 14:41
Jajko zapiekane w bułce

Składniki na 4 sztuki: 4 bułki np. kajzerki wieloziarniste 4 jajka 4 plastry szynki np. parmeńskiej 4 plastry żółtego sera sól, pieprz świeża bazylia lub szczypiorek - Piekarnik nastawić na 190 stopni C. - Na dnie każdej bułki ułożyć plaster szynki i plaster sera, a na wierzch wbić delikatnie jajko i posypać je świeżo mielonym pieprzem i solą. - Ostrożnie przenieść bułki do piekarnika i zapiekać około 15-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję jajka chcemy otrzymać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wyzwaniakuchenne.blogspot.com/2014/02/jajko-zapiekane-w-kajzerce.html