Składniki: ziemniaki duże 4 szt, jarmuż 2 garście, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, jajko 1 szt, mąka pszenna 3 łyżki, koperek posiekany 3 łyżki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Ziemniaki obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach, ale uważam, że starte na miazgę były by smaczniejsze. Usmażone placuszki układamy na papierowym ręczniku, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Dla odmiany naszych tradycyjnych polskich placków ziemniaczanych, dzisiaj urozmaicona wersja a mianowicie placuszki ziemniaczane z jarmużem. Jako sos polecam zrobić czosnkowy lub po prostu podawać placuszki z naturalnym jogurtem i ketchupem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/10/placki-ziemniaczane-z-jarmuzem.html