Składniki: 250 ml mleka (można użyć roślinnego) 1 szklanka dyni pokrojonej w średnią kostkę (ja użyłam dyni prowansalskiej) 1 gruszka 3 suszone figi 1 łyżeczka mielonego ostropestu (opcjonalnie) (przepis na 2 porcje) Obraną i pokrojoną w kostkę dynię, figi, mleko i ostropest wrzucamy do blendera. A figi dorzuciłam, ponieważ zostało mi jeszcze parę sztuk z wakacji z Chorwacji. Na razie ogarnęłam jedną (ledwo), przede mną walka z jeszcze jedną. Z gruszki wycinamy gniazdo nasienne i dodajemy ją do dyni. Podobne przepisy: Koktajl z dyni, banana i pomarańczy Koktajl z dyni, jarmużu i pomarańczy Bardzo lubię warzywa z serii leżało to wziąłem, ale dynie mnie przerastają.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/koktajl-z-dyni-gruszki-i-fig/