Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych

Karol
Obiad
11.10.2017 11:56
Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 18 min. 5 from 1 vote Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych Potrzebne składniki 2 płaty filetów z dorsza dość grubych 1 szklanka płatków kukurydzianych pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki dowolnych ziół u mnie kolendra 3 duże łyżki śmietany 18% gęstej sok z połowy cytryny sól (pieprz ziołowy) olej do smażenia Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych - szalenie prosty przepis, ale wg. mnie jedna ze smaczniejszych form podania smażonej ryby. Filety solimy, pieprzymy, posypujemy ziołami i skrapiamy sokiem z cytryny z obu stron i zostawiamy na kilka minut. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok 1,5 minuty z każdej strony, tak by panierka się zrumieniła. A i nie radze nie używać ryby niefiletowanej bo chrupiąc możemy nie odróżnić ości od panierki i będzie kłopot. Panierujemy w płatkach tworząc grubą warstwę, Najlepiej obsypać płatkami po każdej ze stron i docisnąć placami. W osobnym talerzu mieszamy śmietanę z sokiem cytrynowym i papryką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/dorsz-smazony-platkach-kukurydzianych/