Składniki: 3 czerwone papryczki chili 2 ząbki czosnku 150 ml wody 50 ml octu 3 łyżki cukru 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól Chili i czosnek rozdrabniamy w blenderze lub bardzo drobno szatkujemy. Czasami mieliśmy smak na tego rodzaju sos, ale jak tylko w sklepie brałam butelkę do ręki i zaczynałam wczytywać się w skład, sos lądował z powrotem na półce. W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 1 łyżką zimnej wody, wlewamy do gotującego się sosu, mieszamy i gotujemy znowu około 3 minuty. Wczoraj zaopatrzyłam się w chili, imbir leżakuje od paru dobrych tygodni w lodówce, reszta składników jest.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/sos-slodko-pikantny/