Pyszny makaron z dynią i kurczakiem zaspokoi wasze potrzeby 🙂 Składniki/2-4 porcje: – 2 piersi z kurczaka (ok. 400g) – 300 g makaronu tagliatelle – 1-2 ząbki czosnku – mała cebula – ok. 1, 2 kg dowolnej dyni np. hokkaido – 4 łyżki wody – 3/4 szklanki śmietanki 30% – 1/2 łyżeczki cynamonu – 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej – 1/4 łyżeczki słodkiej papryki – sól i pieprz do smaku – szczypta tymianu Przygotowanie: Dynia to bardzo zdrowe i smaczne warzywo, które powinno zagościć na stałe w naszych domach w okresie jesiennym. Pod koniec dodajemy suszony tymianek i jeszcze w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek i cebulę siekamy a kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pomysł na wykorzystanie dyni w kuchni??