Sałatka z dynią i camembertem

Aneta
Sałatki
08.10.2017 11:36
Sałatka z dynią i camembertem

Sałatka z roszponką, dynią i camembertem / 2 porcje Składniki: 5 garści roszponki 1/2 krążka sera camembert mały kawałek dyni 1/2 łyżeczki miodu wielokwiatowego 4 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki posiekanej, suszonej papryczki chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Roszponkę rozkładamy na talerzu. Dynia na surowo jest bardzo smaczna i wcale nie trzeba jej wcześniej marynować np. w soku z cytryny, aby zmiękła. Chrupiące paski dyniowe połączyłam z delikatną w smaku roszponką, kremowym serem pleśniowym camembert i miodowym dressingiem. Paski dyni układamy na roszponce z camembertem. Olej rzepakowy mieszamy z miodem, solą i pieprzem oraz posiekaną papryczką chilli. Jeśli nie używamy rękawiczek, pamiętajmy, aby zaraz po zakończeniu siekania chilli, starannie umyć ręce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/10/saatka-z-roszponka-dynia-i-camembertem.html