Włoska parmigiana di melanzane

Obiad

04.06.2018 12:53

Włoska parmigiana di melanzane

Składniki / 4 porcji: – 3-4 bakłażany pokrojone wzdłuż w plastry o grubości ok. 1 cm – 3 łyżki oliwy z oliwek – 1/2 drobno posiekanej cebuli – ok.700 ml passaty pomidorowej – posiekany pęczek świeżej bazylii – 2 mozzarelle – sól i pieprz Przygotowanie: Wierzch zapiekanki posyp serem,skrop oliwą z oliwek i wstaw na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pokrojone bakłażany ułożyć na sicie, posypać solą i pozostawić mniej więcej 30 minut, aby puściły sok. Bakłażany opłucz, dobrze osusz i grilluj na patelni grillowej 2 minuty z każdej strony.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/wloska-parmigiana-di-melanzane/