Cukinia faszerowana mięsem i warzywami

Monika
Obiad
07.10.2017 20:44
Cukinia faszerowana mięsem i warzywami

składniki: 2 cukinie po ok 700 g 450 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 1 duża cebula 2 średnie marchewki 1 średnia papryka 500 g pomidorów sól,pieprz oregano garść posiekanej natki pietruszki olej do smażenia starty ser żółty do posypania Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Gdy już odparuje 2/3 płynu dodać pokrojoną paprykę i dalej dusić aż farsz odparuje cały płyn. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem. Wydrążone cukinie delikatnie posolić i odłożyć wydrążoną stroną na ściereczkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-30 minut. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano, dodać także natkę pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/10/cukinia-faszerowana-miesem-i-warzywami.html