Propozycja obiadowa, która wymaga nieco dłuższego czasu przygotowania. Idealna na odświętny, rodzinny obiad. Pastę paprykowo-bakłażanową warto przygotować sobie wieczorem, aby nieco przyspieszyć proces gotowania. - około 1 kg łopatki wieprzowej - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - papryka żółta - 4 papryki czerwone - 1 bakłażan - 5-6 pieczarek - 1-2 łyżeczki musztardy - około 1 l bulionu - 250 ml śmietanki 30% - majeranek - sól, pieprz Trzy czerwone papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce do pieczenia razem z przekrojonym na pół bakłażanem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni do czasu, aż skórka …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/10/06/roladki-wieprzowe-w-sosie-paprykowym/