Składniki na babeczki: 75g gorzkiej czekolady 175g mąki pszennej 30g kakao 185g cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 120ml kawy (najlepiej podwójne espresso z dolaną wodą) 120ml maślanki 100ml oleju roślinnego szczypta soli Wykonanie samych babeczek jest bardzo proste. Następnie za pomocą rękawa cukierniczego z tylką z małym otworem rozlewamy karmel na wierzchu babeczek w nieregularnych kształtach i posypujemy poyspką karmelową. Składniki na solony karmel: 250g cukru drobnego 100g masła 150ml śmietanki kremówki 30%/36% pół łyżeczki soli himalajskiej Gdy cukier nam się już rozpuścił, dodajemy masło i mieszamy do momentu, aż masło z cukrem dobrze się połączą ze sobą. Najwygodniej będzie nam się nakładać, jeżeli przelejemy ciasto do kubeczka z dziubkiem i z niego będziemy bezpośrednio przelewać ciasto do papilotek. Składniki na krem śmietankowy: 250g mascarpone 400ml śmietanki kremówki 30% 1-2 łyżki cukru pudru do smaku ekstrakt waniliowy Pyszny i prosty przepis na babeczki czekoladowo-kawowe z solonym karmelem i kremem śmietankowym. Cukier wsypujemy do garnka z grubym dnem i ustawiamy go na najmniejszym ogniu. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160ºC z termoobiegiem, przez około 17-20 minut. Mascarpone ubijamy wraz z kremówką i cukrem pudrem na sztywno. Wykończenie: Wydrążamy otwory na środku babeczki za pomocą drylownicy do jabłek i napełniamy je wcześniej przygotowanym solonym karmelem.