Pierogi z serem i rodzynkami

Patrycja
Obiad
05.10.2017 23:00
Pierogi z serem i rodzynkami

- Szczypta soli - 1 szklanka wrzątku Farsz - 400 g sera białego - 1 jajko - 3 łyżki cukru trzcinowego - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki śmietany 30% - 4 łyżki rodzynek Następnie formuję kule i odstawiam pod przykryciem np. owinąć w folię, na ok 30 min by ciasto odpoczeło. Ja mam spore pierogi natomiast jeśli są małe wystarczy 2-3 minuty. Ja mam spore pierogi natomiast jeśli są małe wystarczy 2-3 minuty. Mieszam za pomocą drewnianej łyżki a następnie przekładam na stolnicę i wyrabiam ręcznie do uzyskania jednolitego ciasta. Dodatkowo - Olej ok 1 łyżeczki - Sól-szczypta - Śmietana 30% PRZYGOTOWANIE: W misce łącze składniki ciasta. Smacznego :) SKŁADNIKI NA 20 SZTUK: Ciasto - 3 szklanki mąki Ciasto dokładnie, bardzo cienko, rozwałkowuję, można posypać odrobinę mąki by ciasto nie przyklejało się do stolnicy. W garnku zagotowuję wodę, solę oraz wlewam olej. W garnku zagotowuję wodę, solę oraz wlewam olej. Gotuję ok 5 min po wpłynięciu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowaniepatki.blogspot.com/2017/10/pierogi-z-serem-i-rodzynkami.html