▪ 3 cukinie ▪ 2 marchewki ▪ 5 jajek ▪ 2 ząbki czosnku ▪ 300 g sera żółtego ▪ 1 łyżeczka ostrej papryki ▪ natka zielonej pietruszki wedle uznania ▪ sól, pieprz do smaku Przygotowanie: ▪ 2 duże cebule ▪ 1 i 1/4 szklanki bułki tartej (u mnie domowa żytnia) ▪ 1 łyżka ziół prowansalskich ▪ 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1. Cukinie i marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odsączamy sok z cukinii. 2. Oddzielamy białka od żółtek. 3. Czosnek przeciskamy przez praskę. 4. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Chodź sezon na świeżą działkową cukinie już praktycznie się zakończył, to w sklepach jest dostępna cały rok. ▪ 1 łyżka tymianku
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zdrowoipysznienatalerzubykatarzynka.blogspot.com/2017/10/pasztet-z-cukinii-doskonay.html