Jabłka pod kruszonką owsiano-cynamonową / 3 małe porcje Składniki: 2 jabłka niepełna szklanka płatków owsianych górkiskich 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki masła plus do wysmarowania foremek Przygotowanie: Jabłka obieramy ze skórki. Bardzo dobre śniadanie na początek dnia, które świetnie smakuje na ciepło i na zimno! Przygotowałam jabłka, które zapiekłam pod kruszonką z płatków owsianych, masła, cukru i cynamonu. W wersji na zimno można podać jabłkowe crumble z lodami lub gęstym jogurtem czy mascarpone! Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. W wersji fit zamiast masła można użyć np. olej kokosowy, a cukier zastąpić ksylitolem. Dostałam przepyszne jabłka, prosto ze wsi i już wiedziałam co z nich zrobię! Czy może być coś lepszego z samego rana, podczas jesieni?