Owsianka z masłem orzechowym

Agata
Śniadania
04.10.2017 6:47
Owsianka  z masłem orzechowym

😁 Na blogu pojawiło się już kilka przepisów na owsianki, dziś na blogu pojawia się owsianka z masłem orzechowym, przepis, który podpowiedziała mi moja koleżanka też blogerka, czyli Brenia z Kuchni Breni. Czas przygotowania: 50 minut Składniki: - 3/4 szklanki płatków owsianych zwykłych - 1,5 szklanki mleka - 1 łyżka masła orzechowego - miód do smaku - garść malin - garść borówek amerykańskich Wykonanie: Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki i odstawiamy na 30 minut. Nie będę Wam kolejny raz pisać o tym jak ważne w naszym codziennym żywieniu jest śniadanie 😊, bo piszę o tym chyba zawsze przy okazji postów z przepisami na śniadanie właśnie. Zamiast tego napiszę może, że owsianka to moja ulubiona i jedyna zupa mleczna, którą jadałam z apetytem w dzieciństwie. Wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy płatki przez około 15 minut, pilnując, aby się nie przypaliły, do uzyskania pożądanej konsystencji. A tak przy okazji, to kto tak jak ja przeżywał koszmary jedzenia codziennie zup mlecznych ?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/10/owsianka-z-maslem-orzechowym.html