Chlebek z puree z dyni i pestkami

Kasia

Śniadania

04.10.2017 8:35

Chlebek z puree z dyni i pestkami

Do tego ten piękny kolor jesieni -czego chcieć więcej -polecam gorąco Składniki: - 500 g mąki pszennej - 1 łyżeczka soli - 5 g suchych drożdży - 220 g puree z dyni(dynia upieczona w 200 stopniach ok 30 min i zmiksowana-bez skóry i nasion) - 25 g oliwy - ok 1 szkl. Pyszny,jesienny chlebek z pieczoną dynią -mięciutki z chrupiącymi pestkami dyni-idealny na kanapki,albo z samym masłem-bardzo dobrze się kroi nie rozpada mniam.... Następnie dosypujemy po trochę mieszankę mąki z solą i drożdżami wyrabiając gładkie ciasto,na koniec wyrabiania dodajemy pestki dyni,mieszamy jeszcze żeby się ładnie połączyły.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/10/chlebek-z-puree-z-dyni-i-pestkami.html