Korzenne ciasto dyniowe z orzechami

Agata
Ciasta
15.11.2016 8:18
Korzenne ciasto dyniowe z orzechami

Po drugie robi się je bardzo szybko, a po trzecie jest pyszne, wilgotne, puszyste i to już ostatni moment na to, żeby upiec coś z dyni, zanim rzucimy się w wir robienia pierniczków 😄. Wtedy ciasto wyrośnie Wam nieco wyższe, ale na smak nie ma to wpływu, także już Wam zostawiam decyzję czy ubijać czy nie. W sezonie piekę je często i czasami ubijam jajka z cukrem na puszysta masę, a dopiero potem dodaję pozostałe składniki. Natomiast jeśli nie macie zmiksowanej dyni, tylko kawałki, to spokojnie możecie ją zblendować razem z maślanką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/11/korzenne-ciasto-dyniowe-z-orzechami.html