Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym

Beata
Obiad
03.10.2017 9:17
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym

Młoda wcięła jednego, bardzo jej smakowały :-) Miłego piątku Wam życzę :-))) Składniki: - 500 g mięsa mielonego u mnie z indyka - 1 czerstwa kajzerka - 1 jajko L - 2 ząbki czosnku - 1 większa marchewka - natka pietruszki - 1/2 łyżeczki słodkie papryki - szczypta kurkumy - sól - pieprz - pęczek koperku - 4 łyżki kwaśnej śmietany - 4 łyżki mąki - bulion 1. Kajzerkę moczę chwilę w wodzie lub odrobinie mleka. Moje młodsze dziecię je już z nami i teraz muszę albo gotować pod nią, albo dla nas robić coś innego i dla coś innego. Do bulionu wrzucam posiekany koperek, w miseczce mieszam trzepaczką śmietanę z odrobiną bulionu i mąką. W misce mieszam wszystkie składniki na pulpeciki (mięso, przyprawy, natkę pietruszki, bułkę i jajko). U mnie dziś pulpeciki z indyka w sosie koperkowym. Pulpeciki wyszły delikatne, idealne dla dzieci, nie są smażone, tylko gotowane w bulionie warzywnym. Czasem tak robię, ale wiecie jak to jest, że zjadłoby się coś co się lubi, a ona jeszcze nie może. Do wrzącego bulionu wrzucam startą na tarce marchewkę, wkładam delikatnie pulpeciki. Garnek przykrywam pokrywką i gotuję pulpeciki około 20 minut co jakiś czas je przekręcam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2017/09/pulpeciki-drobiowe-w-sosie-koperkowym.html