Polecam i miłego poniedziałku życzę :-) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego salami w plasterkach kukurydza z puszki oregano ketchup dobrej jakości lub passata starta mozzarella 1. Jak tylko jest u nas w domu jakaś impreza, to zawsze robimy jakieś przekąski z ciasta francuskiego z różnymi dodatkami. Po całość (zostawiając około 2 cm nie posmarowanego ciasta u góry i na dole). Ciasto posmarowałam dobrej jakości ketchupem, posypałam oregano, na to salami, kukurydza i mozzarella. 2. Kukurydzę odsączamy z zalewy, rozrzucamy po salami. Kroimy ostrym nożem około 1,5 - 2 cm kawałki. Posypujemy oregano, układamy plasterki salami. 5. Ślimaczki pieczemy około 15-20 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/04/slimaczki-z-ciasta-francuskiego-z.html