Cannelloni z kurkami

Bernadeta
Zapiekanki
02.10.2017 19:53
Cannelloni z kurkami

Porcja na 2 osoby. Cannelloni nadziewane śmietanowymi kurkami 12 rurek cannelloni 300 g kurek cebula pokrojona w kostkę 1-2 ząbki czosnku 150 g śmietany 100 g gorgonzoli 50 g plastrów sera królewskiego świeżo zmielony pieprz świeże oregano natka pietruszki 2 łyżki masła sól masło do wysmarowania formy Kurki opłukać, oczyścić, osuszyć i pokroić tak by zmieściły się do rurek. Na patelnię dać masło, dodać cebulę, posiekany czosnek, zeszklić przez minutę, dodać kurki i smażyć razem przez 3 minuty. Pozostałą śmietanę rozsmarować na wierzchu rurek, na to ułożyć kawałki sera gorgonzola i plastry sera królewskiego. Moj kilogram kurek już się po mału kończy, wiec to już przedostatnia w tym sezonie prozycja na danie z ich udziałem. Rurki cannelloni wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować przez około 2 minuty, odcedzić i wyłożyć na talerz, ostudzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2011/09/cannelloni-nadziewane-smietanowymi.html