Zajrzyj także do innych moich przepisów na zupy: – zupa gołąbkowa – najlepsze przepisy na zupy kremy – przepyszne gołąbki z włoskiej kapusty – zupa cebulowa z grzanką – genialna zupa z białej cebuli – musisz jej spróbować – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z ziemniaków ze śledziem – krem z białych szparagów – zupa krem z fenkuła – najbardziej klasyczny krem z pomidorów zupa z włoskiej kapusty Ilość porcji: 4-6 Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 1 cebula – 1 marchewka – 500 g ziemniaków – 250 g włoskiej kapusty – 1 l bulionu drobiowego lub z jarzyn, możesz wykorzystać mój przepis na rosół – sól i pieprz – 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia – paseczki usmażonego boczku do podania Przygotowanie: Zapewniam że jest naprawdę smaczna, a jej smak możecie dodatkowo podkręcić smażonym boczkiem lub wędzoną rybą, jeśli chcecie zrezygnować z boczku. Gotujcie warzywa w bulionie aż te staną się miękkie – ok 8-10 minut. Podawajcie z odrobiną boczku lub jeśli wolicie wersję bezmięsną zamieńcie boczek na wędzoną rybę. Zestawcie z palnika i zmiksujcie zupę za pomocą blendera lub końcówki blendującej. Ta zupa to połączenie jarzynowej, kremu z warzyw oraz kapuśniaku. Na oliwie podsmażcie ok 2 minut cebulę, a następnie dodajcie ziemniaki i marchewkę.