Ciasto marchewkowe z kremem

Justyna
Ciasta
02.10.2017 10:56
Ciasto marchewkowe z kremem

Składniki: Ciasto: - 4 jajka - 250g cukru - 300ml oleju - 200g pulpy z wyciskarki, pozostałej po produkcji soku marchwiowego, lub startej na drobnych oczkach marchewki - szklanka drobno pokrojonego ananasa z puszki - 100g wiórków kokosowych - 200g mąki - 2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: - 450g kremowego serka np. Mój Ulubiony, Twój Smak - 100g miękkiego masła - 0,5-1 szklanka cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: - Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy. Krem: - Serek miksujemy z miękkim masłem i cukrem pudrem na gładki krem. - Jajka ubijamy na wysokich obrotach, do podwojenia ich objętości, stopniowo dodając cukier, aż masa będzie gładka i puszysta. Dolny blat smarujemy połową kremu, przykrywamy 2 blatem, a na wierzchu rozsmarowujemy pozostały krem. - Odstawiamy ciasto do lodówki na godzinę, by krem nieco stężał. Ciągle ubijając na wysokich obrotach, ciągłym, cieniutkim strumieniem, dolewamy olej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.niepieprz.pl/ciasto-marchewkowe-z-kremem/