-1 litr wywaru warzywnego* – 1 marchew drobno pokrojona – 1 ziemniak pokrojony w drobną kostkę – 1 kolba świeżej kukurydzy lub 200 g kukurydzy w puszce – 1 łyżka świeżego startego imbiru – 150 ml śmietany 18 % (opcjonalnie) – sól i pieprz – grzanki z bułki lub chleba Przygotowanie: Kukurydzę podsmażyć chwilę na maśle lub oleju rzepakowym wraz z posiekanym świeżym imbirem. Imbir ma właściwości lecznicze i odchudzające natomiast kukurydza jest doskonałym źródłem kwasów OMEGA -3 , broni nas przed działaniem wolnych rodników, zwiększa naszą odporność i przedłuża młodość. Pyszny i bardzo rozgrzewający krem kukurydziany to idealna zupa na zimne jesienne wieczory 🙂 Zupę odstawiamy z ognia i miksujemy na krem. Bulion najlepiej zagotować razem z drobno pokrojonym ziemniakiem i marchewką.