Omlet smażymy na małym ogniu z obu stron (ja smażę pierwszą stronę na minimalnym ogniu pod przykryciem, aby omlet jak najbardziej wyrósł, a drugą krótko bez przykrycia na większym ogniu). Składniki: - 3 łyżki 100% soku z jagód Premium Rosa - 5 łyżek mąki pszennej - 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka - 2 łyżeczki cukru - odrobina oleju do smażenia - do podania: owoce lata (u mnie maliny, truskawki i czereśnie), odrobina cukru pudru Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt i sok. Sposób na łatwe obrócenie omletu – zsuwamy go z patelni na talerz. Nasz jagodowy omlet śniadaniowy kroimy na 4 części, układamy jedna na drugą. Dziś zapraszam Was na pyszny i puszysty jagodowy omlet śniadaniowy (z owocami lata). Miłego dnia moi drodzy 🙂 Użyty w przepisie sok z jagód polecam Wam również na letnich lemoniad.