Grzyby – prawdziwki, podgrzybki, kozaki, zajączki, kurki, opieńki kilka łyżek octu i szczypta soli do gotowania grzybów marchewka cebula 1 szklanka octu 3 szklanki wody 1 łyżka cukru 1,5 łyżeczki soli pieprz ziarnisty, ziele angielskie, gorczyca Oprócz grzybków (może być wyżej wymieniona mieszanka lub konkretny rodzaj) będzie potrzebna: marchewka cebula 1 szklanka octu 5 szklanek wody 4 łyżki cukru 2 łyżki soli pieprz ziarnisty, ziele angielskie, gorczyca, liść laurowy (ilość zbliżona na jeden słoiczek zbliżona do poprzedniego przepisu). Zalewamy zimną wodą, lekko solimy, dolewamy kilka łyżek octu i gotujemy przez 10-15 minut od momentu zagotowania wody. Zalewamy zimną wodą, lekko solimy, dolewamy kilka łyżek octu i gotujemy przez 10-15 minut od momentu zagotowania wody. Mieszamy łyżką, żeby dotarła między grzybki i jeśli jest potrzeba uzupełniamy jej poziom, aby znowu był około 1 cm od góry. Grzyby marynowane w occie to przepis, którym już od kilku tygodni planuję się z Tobą podzielić. Warzywa obieramy i kroimy – marchew w talarki, a cebulę w piórka. Warzywa obieramy i kroimy – marchew w talarki a cebulę w piórka. Odcedzamy i jeśli grzyby wydają się śliskie to przelewamy je zimną wodą. Odcedzamy i jeśli grzyby wydają się śliskie to przelewamy je zimną wodą.