Składniki: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia 2 marchewki 250 g fasolki szparagowej 1 kalafior 250 ml mleka kokosowego (u mnie w kartonie o zawartości ekstraktu z kokosa powyżej 99%) przyprawy: curry, ulubiona przyprawa do kurczaka np. złocista, pieprz Filety z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Dzisiejszy przepis to moja bardzo luźna wariacja na temat curry z kurczakiem i warzywami. Można podawać jako samodzielne danie, ale również w towarzystwie ryżu, makaronu (ulubiona wersja moich dzieci ; ), a nawet ziemniaków. Z fasolki usunąć końce, kalafior podzielić na mniejsze różyczki. Do jego przygotowania wykorzystałam ulubione, sezonowe warzywa i zapewniam, że taka polska wersja curry jest równie pyszna : ) Zalać mleczkiem kokosowym (jeśli było trzymane w lodówce, dokładnie wymieszać stałą i płynną część).