Nie należy ich pozostawiać w wodzie, ponieważ podczas moczenia niestety będą chłonąć wodę jak gąbka, przez co mogą stracić swój smak. Blaszki spod kapelusza (jeśli mamy w planach faszerowanie pieczarek) możemy w łatwy usunąć, np. za pomocą łyżeczki. Pieczarki to jedne z naszych ulubionych grzybów, które na szczęście dostępne są przez cały rok. Jeśli pieczarki nie są jakoś intensywnie zabrudzone, to lepiej je tylko delikatnie opłukać na sitku i osuszyć papierowym ręcznikiem. A pozostałe przepisy na dania z pieczarkami znajdziesz tutaj: Pieczarki – przepisy Zdecydowanie lepszą metodą jest jednak oczyszczanie pieczarek, np. za pomocą pędzelka. Pieczarki – obierać czy myć?
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneprzeboje.pl/2016/02/14/pieczarki-obierac-czy-myc/