Przepis miesiąca: Pyszne ciasto pierogowe oraz pierogi z serem, kapustą i grzybami, owocami i ruskie

blog.technikan.pl
Dania mączne
26.09.2017 13:21
Przepis miesiąca: Pyszne ciasto pierogowe oraz pierogi z serem, kapustą i grzybami, owocami i ruskie

Przepis na ciasto na pierogi: Składniki: Mąka – 1kg – 1kg Jajko – 1 – 1 Żółtko – 1 – 1 Mleko – ok. 0,5l Przygotowanie: Mąkę wysypujemy na stolnicę, następnie robimy małą dziurkę w środku i wbijamy jajko oraz żółtko, następnie zalewamy to gorącym mlekiem. Farsz na pierogi z kapustą i grzybami Składniki: Kapusta kiszona – ok. 1,5 kg – ok. 1,5 kg Grzyby suszone – garść – garść Cebula – 1 duża – 1 duża Masło Pieprz i sól – do smaku – do smaku Liście laurowe – 3 liście Przygotowanie: Farsz na pierogi z serem Składniki: Ser twarogowy tłusty/półtłusty – 500 g – 500 g Żółtko – 1 – 1 Cynamon – ok. 2 łyżeczki – ok. 2 łyżeczki Cukier wanilinowy – 1 opakowanie Przygotowanie: Farsz na pierogi i truskawką/wiśniami Składniki: Truskawki – ok. 50 sztuk małych truskawek – ok. 50 sztuk małych truskawek Wiśnie – ok. 100 sztuk wiśni – ok. 100 sztuk wiśni Cukier – ok. 1 łyżeczki na jeden pieróg Przygotowanie: starczy na około połowę ciasta z 1 kg w zależności na jaką grubość będziecie je rozwałkowywać. starczy na około połowę ciasta z 1 kg w zależności na jaką grubość będziecie je rozwałkowywać. Farszu powinno starczyć na ciasto pierogowe z 1 kg. Zobaczcie, więc nasz przepis na ciasto na pierogi, dzięki któremu będą mięciutki i smakowite. Dajcie znać jak spodobał się Wam nasz przepis na ciasto pierogowe i farsz oraz sprawdźcie także nasz inny przepis: Przepis na ciasto pierogowe i farsz chociaż prosty nie zawsze nam wychodzi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://blog.technikan.pl/przepis-miesiaca-pierogi-serem-kapusta-grzybami-owocami-ruskie/