Ja zdecydowanie uwielbiam takie śniadania jak dzisiejsza przedstawiona przeze mnie inspiracja 🙂 Składniki/2 porcje: – 2 pomidory malinowe – 4 jaja wiejskie – 4 kromki orkiszowego pieczywa tostowego (może być inne ulubione przez nas) – papryczka chili do smaku – 2 małe garście rukoli – 2 łyżki czerwonej fasolki – szczypiorek – 1 łyżka masła – sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury ok. 180 stopni. Doprawiamy do smaku patelnię wkładamy do nagrzanego piekarnika (jeśli mamy rączkę od patelni nie żaroodporną to zawijamy ją folią aluminiową) i czekamy aż jajko ładnie się zetnie 🙂 Na talerzach kładziemy opłukaną wcześniej rukolę oraz czerwoną fasolkę. Jeśli chcemy przygotować więcej niż 1-2 porcje możemy podgrzać tylko kromki na patelni lub w tosterze natomiast pozostałe składniki (pomidory z cebulką oraz jajka)umieszczamy w jakimś większym naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego piekarnika Wbijamy jajka do tych otworów i wrzucamy obok na patelnię pokrojone pomidory z cebulką.