Składniki: (na 12 sztuk) - 1 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego lub - liofilizowane maliny – do nabycia w Stragan Zdrowia - 2 łyżki ciemnego kakao (do wypieków) - 1 szklanka mleka - 1/3 szklanki oleju - 1 jajko klasy M Do miski wsypujemy mąkę pszenną, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy lub . Następnie dodajemy po 2-3 liofilizowane maliny i znów nakładamy ciasto. Blaszkę z babeczkami przekładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Ja dodaję je do najróżniejszych placuszków, omletów, musli, babeczek, koktajli a nawet ciast (najczęściej takich jak ta tarta z budyniem). Czy wiedzieliście, że liofilizowana malina zachowuje niemal w całości smak i aromat świeżych owoców oraz co równie ważne może być przechowywana nawet przez kilka lat. Dziś zapraszam Was na przepis na czekoladowo-malinowe babeczki (z liofilizowanymi owocami). Idealne do kawy, wspaniałe by zaspokoić potrzebę na “coś słodkiego, proste w przygotowaniu. polecam Wam marcepan z nadzieniem malinowo-żurawinowym w gorzkiej czekoladzie. Do drugiej miski wlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Do każdej papilotki nakładamy po 1 łyżce ciasta kakaowego.