Składniki na formę o średnicy 21cm: – 125g herbatników pełnoziarnistych – 50g masła lub oleju kokosowego – 1 ulubiona galaretka (u mnie poziomkowa) – 300ml wrzątku – 200g jogurtu naturalnego – 1 żelatyna-fix deserowa (60g) – 400ml mleczka kokosowego (1 puszka) * opcjonalnie: ulubione owoce i listki mięty do dekoracji, mąka kokosowa do posypania Herbatniki mielimy na mąkę i miksujemy wraz z masłem lub olejem na jednolitą masę. Z racji tego, że oboje jesteśmy podziębieni, dzisiejszy dzień spędzamy na spokojnie, idąc na romantyczną kolację. Gdy będzie zastygać, masę z mleczka wylewamy na masę z galaretki. Żelatynę mieszamy w 50ml zimnej wody następnie rozpuszczamy w 100ml wrzątku i dokładnie łączymy z mleczkiem kokosowym. Gdy powoli zacznie zastygać dodajemy jogurt naturalny, dokładnie łączymy i wylewamy na ciasteczkowy spód, wstawiamy do lodówki. Z tej okazji postanowiłam przyrządzić pyszne ciasto mojej jedynej miłości i podzielić się tym przepisem z Wami.