ok 12-14 sztuk makaronu Cannelloni farsz do rurek Cannelloni: 500 g łopatki wieprzowej pomidory z puszki ząbek czosnku cebula 250 g żółtego sera łyżka bazylii olej sól, pieprz sos beszamelowy: 50 g masła 3 łyżki mąki 2 szklanki mleka sól, pieprz Włoski makaron cannelloni w kształcie rurek faszerowany wieprzowym mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Rondelek ustawiamy na małym ogniu roztapiamy masło i dosypujemy mąkę rozcierając, aby nie utworzyły się grudki. Naczynie żaroodporne zamykamy i zapiekamy Cannelloni w temperaturze 200°C przez 25 minut. Do mięsa dodajemy pomidory z puszki, bazylię, pieprz i sól. Napełniamy makaron farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Mięso mielimy i smażymy przez kilka minut na oleju.