Jabłka w cieście naleśnikowym - czyli pyszne placuszki na śniadanie, obiad lub kolację! HIT! <3

Helka
Desery
21.09.2017 22:35
Jabłka w cieście naleśnikowym - czyli pyszne placuszki na śniadanie, obiad lub kolację! HIT! <3

Placki z jabłkami w plasterkach – Składniki: 1 szklanki mąki pszennej tortowej – ok. 150g 2/5 szklanki mleka – ok 100ml 1/5 szklanki wody – ok. 50ml 1 jajko 2 łyżki cukru szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 jabłka (ok 660g) sok z cytryny do skropienia jabłek żeby nie ciemniały cukier puder do oprószenia *opcjonalnie cynamon do oprószenia *opcjonalnie olej rzepakowy do smażenia Jabłka w cieście naleśnikowym. Na patelni rozgrzać olej (w dość sporej ilości – tak by placuszki były do połowy wysokości zanurzone), smażyć jabłka w cieście z obu stron na złoty kolor. Oprószone cukrem pudrem smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc nadają się też jako przekąska do pudełeczka do pracy lub przekąska na imprezę dla dzieci :) Jabłka w cieście naleśnikowym. Jabłka w cieście naleśnikowym, czyli placki z jabłkami pokrojonymi w grube plasterki – to pomysł zarówno na słodkie śniadanie, obiad, czy kolacje :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneprzeboje.pl/2017/09/21/jablka-w-ciescie-nalesnikowym-placki-z-jablkami-w-plasterkach/