Roladki z kaniami

Monika
Obiad
20.09.2017 21:24
Roladki z kaniami

składniki: 600-700 g piersi z kurczaka (2 duże piersi) 5-6 dużych kapeluszy kani panierka z ciecierzycy 1-2 jajka 1 cebula pieprz sól olej do smażenia Kanie i cebulę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie zbyt cienkie plastry (jeśli mamy małe piersi można każdą rozciąć na dwa płaty mięsa, wtedy z każdej piersi wyjdą 2 większe roladki). Na każdy plaster mięsa położyć ok łyżki przesmażonych kani i zwinąć w roladkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2013/10/roladki-z-kaniami-panierowane-w-otrebach.html