Kostka kawowo-malinowa

Monika
Ciasta
20.09.2017 21:18
Kostka kawowo-malinowa

Przepis bierze udział w akcji Zachowaj smak wakacji z Victorinox #MyVictorinox składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa kawowa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 3 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej 6 łyżek cukru 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka masa malinowa 300 ml zimnej śmietanki 30 % 1 galaretka malinowa 400 g malin 4 kostki czekolady , u mnie gorzka Składniki na biszkopt i ser na masę kawową przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Na masę kawową wyłożyć połowę malin lekko wciskając w masę. Masę malinową wyłożyć na masę kawową i ładnie wyrównać. Masa kawowa jest z sera natomiast malinowa ze śmietanki z dodatkiem galaretki malinowej i malin. Do żółtek dodać cukier i zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia a na koniec ubitą pianę. Masę wyłożyć na biszkopt i ładnie wyrównać. Potem dodać przestudzoną żelatynę i dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10 minut, funkcja góra-dół. Odstawić na chwilę aby żelatyna napęczniała. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Dokładnie zmiksować aby cukier i kawa się rozpuściły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/09/kostka-kawowo-malinowa.html