Racuchy z żurawiną i lekkim aromatem cytrynowym

Patrycja
Desery
02.03.2017 12:50
Racuchy z żurawiną i lekkim aromatem cytrynowym

Składniki: mąka pszenna 2 szklanki, cukier brązowy 4 łyżki, jajko 1 szt, drożdże suche 1 łyżeczka, skorka z cytryny 1 łyżeczka, mleko 1 szklanka, żurawina 4 łyżki, olej kokosowy do smażenia, cukier puder do posypania placuszków Sposób przygotowania: Mleko podgrzać, następnie wsypać wszystkie składniki ciasta do miski, wymieszać z mlekiem i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Myślę, że każdy z nas jako dziecko chętnie zjadał racuszki i ciągle powraca do tego smaku. Ja próbuje nieco innych połączeń, które okazuje się że są równie smaczne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/racuchy-z-zurawina-lekkim-aromatem.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja