Makaronowe muszle faszerowane mięsem mielonym

Małgorzata
Makarony
18.09.2017 14:01
Makaronowe muszle faszerowane mięsem mielonym

faszerowane muszle: 25 sztuk makaronowych muszli 500 g mięsa mielonego cebula ząbek czosnku tymianek 200 g tartego sera żółtego słodka papryka w proszku sól, pieprz olej łyżka kukurydzy z puszki sos pomidorowy: 500 g gęstego przecieru pomidorowego (może być z kartonika) pół szklanki wody garść liści bazylii słodka papryka w proszku sól, pieprz ° Duże makaronowe muszle w sosie pomidorowym faszerowane mielonym mięsem to sycące gorące danie na obiad i na imprezę. Muszle napełniamy przygotowanym farszem i układamy w sosie pomidorowym. Makaron gotujemy we wrzącej posolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju przez 5-7 minut. W smaku przypomina trochę cannelloni lub lazanię , ładnie się prezentuje i przyjemnie pachnie. Na rozgrzanym oleju przesmażamy posolone mięso mielone z drobno pokrojoną cebulą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2017/09/makaronowe-muszle-faszerowane-miesem.html