Potrzebujemy: Na ciasto kruche: - ½ kostki masła - 2 szklanki mąki pszennej - 4 łyżki cukru - 1 jajko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: - 2 szklanki dyni - 1 szklanka mleka skondensowanego - 2 jajka - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka imbiru - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - ½ szklanki cukru Dynię kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Całość dobrze miksujemy, wlewamy na podpieczone ciasto i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze jedna rada – jeśli korzystacie z mleka słodzonego dajcie mniej cukru. Zagniatamy ciasto kruche i wkładamy do lodówki na 30 minut. Nie tylko nadaje się na zupy, ale też fantastyczna jest do ciast. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.