Pomidory w galaretce

Małgorzata
Przetwory
14.09.2017 10:24
Pomidory w galaretce

Aromatyczne, idealne do kanapki lub jako przystawka na imieninowy stół. Składniki: 2,5 kg nie przejrzałych, jędrnych pomidorów 1l wody 15ziaren pieprzu 15ziaren ziela angielskiego 1 Liść laurowy na słoik 1duża cebula pokrojona w pół plastry 3łyżki cukru 1,5łyżki soli 5łyżek octu 8łyżek żelatyny bez przypraw Gorczyca po małej, płaskiej łyżeczce na słoik 1l wody 15ziaren pieprzu 15ziaren ziela angielskiego 1 Liść laurowy na słoik 1duża cebula pokrojona w pół plastry 3łyżki cukru 1,5łyżki soli 5łyżek octu 8łyżek żelatyny bez przypraw Gorczyca po małej, płaskiej łyżeczce na słoik Zalewa: W 0,5litra wody namoczyć żelatynę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, ułożyć w słoikach. Pozostałe 0,5litra wody zagotować z przyprawami, dodać namoczoną żelatynę dokładnie wymieszać, już nie gotować. Zalać zalewą, podzielić przyprawy na słoiczki i pasteryzować 15minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://w-garach-u-gosi.blogspot.com/2017/09/pomidory-w-galaretce.html